Volgens de Rabobank is er momenteel behoefte aan een kwart miljoen ouderenwoningen, liefst in de buurt van waar de mensen momenteel al wonen.

De Nederlandse bevolking vergrijst snel nu het grote cohort van babyboomers steeds meer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. In 2019 telde Nederland 2,2 miljoen 65-plus-huishoudens; daarmee is 28 procent van alle huishoudens een ‘ouderenhuishouden’. Volgens statistiekbureau CBS komen er in de komende twintig jaar maar liefst 1 miljoen ouderenhuishoudens bij. Vooral het aantal 85-plus-huishoudens neemt sterk toe.

Ramdhani Vastgoed investeert al jaren in levensloopbestendige woonprojecten. Het Dikkershof in Borne is daarvan een goed voorbeeld, maar ook bij alle andere projecten is steeds veel aandacht voor levensloopbestendigheid. De woningen zijn levensloopbestendig als zowel jong als oud er op een prettige manier kunnen wonen. Voor de oudere bewoners bestaat de mogelijkheid om op de begane grond te leven waarbij het ook nog mogelijk is op de verdieping hobbykamers of slaapkamers te gebruiken. Voor huishoudens die aan het begin van de levensloop staan is het mogelijk om met een huishouden van 4 personen comfortabel in het huis te wonen.

Lees het hele artikel hier

© 2020 Copyright Ramdhani Vastgoed. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer. Privacy statement.